Linnea Olsson släpper in fler instrument på nya skivan

Uppdaterad
Publicerad

Hon valde cellon men ratade klassisk musik. Linnea Olsson är den skönsjungade cellisten som nu också körar för Peter Gabriel och varit förband till hans gigantiska show, Back To Front Tour.

I låten ”Sailing” från nya albumet ”Breaking and Shaking” finns en cello och röst med. Precis som på hela debutalbumet ”Ah!” från 2012.

– Jag har en pedal på marken som egentligen är en delay-pedal. Pedalen har också en loop-funktion som gör att jag kan spela in mig själv och sen direkt spela upp det och genom det bygga upp lager.

Fler instrument

Men på nya albumet finns också flera instrument med:

– När jag spelat live på senare tid har jag saknat ett mer rytmiskt element, säger Linnea Olsson. Och den saknaden har nu resulterat i att trummor, syntar, gitarr och bas finns med på nya skivan.

Turnerar med ”P-G”

Efter succén med första skivan öppnade sig världen för Linnea Olsson när hon bland annat fick turnera med legendariska  Peter Gabriel – eller P-G, som hon skämtsamt kallar honom.

– Första svängen så nöp jag mig i armen och jag känner fortfarande att det är häftigt, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.