The Stone Roses spelade på Hultsfredsfestivalen 2012. Foto: Scanpix

Ljust år för Hultsfredsfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Hultsfredsfestivalen hölls i helgen, med dragplåster som The Cure, The Stone Roses och The Cardigans. Konserterna fick besök av cirka 17.000 personer.

När föreningen bakom Hultsfredsfestivalen ansökte om konkurs för två år sedan verkade det vara kört för den småländska rocklegendaren. Bara 5.000 personer hade köpt biljett, till en festival som några år tidigare rymde 30.000. En del trogna besökare åkte dit ändå, för att ta avsked av den drygt tjugoåriga musikfesten.

Men det tyska konsertbolaget FKP Scorpio såg potential i festivalen och köpte den, på vinst eller förlust. Det första året med ny arrangör gick trögt, men nu ser det allt ljusare ut.

Hultsfredsfestivalen 2012

Även nästa år

Till helgens festival på den småländska orten kom drygt 17.000 besökare, enligt arrangören. Det är sju tusen fler än förra sommaren, då man förlorade miljoner.

Tack vare den positiva siffran ska Hultsfredsfestivalen hållas även 2013.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfredsfestivalen 2012

Mer i ämnet