Madonna gjorde överraskningsgig på Place de la République

Uppdaterad
Publicerad

Efter sin utsålda spelning på Bercy Arena i Paris twittrade Madonna att hon skulle bege sig till Place de la République. ”Möt mig där”, uppmanade hon fansen.

De fans som lydde superstjärnan fick uppleva en avskalad konsert där Madonna, tillsammans med sin 10-årige son och gitarristen Monte Pittman, sjöng både egna och andras låtar.

Sjäng Lennon

Hon började med med ”Ghosttown” från nya skivan ”Rebel Heart”, följt av John Lennons ”Imagine” och den egna superhiten ”Like a Prayer”, skriver the Guardian.

– Alla vet varför vi är här, sa Madonna till publiken och förbipasserande på torget. Vi vill bara sjunga några sånger om fred för att sprida glädje och kärlek och för att hedra de som dog i staden för fyra veckor sedan.

Klädd i flagga

På konserten i Bercy Arena tidigare på kvällen sjöng Madonna Marseljäsen insvept i Trikoloren. Hon sa också att Paris hjärta bultar i världens alla städer och hon tackade också den franska huvudstaden för att ha hjälpt henne i sitt karriärval.

– Jag kom hit när jag var 20, och det var här i Paris jag bestämde mig för att göra musik. Tack för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.