Måns Zelmerlöw. Foto: TT

Zelmerlöw startar festival i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Mellovinnaren Måns Zelmerlöw kan inte få nog av musikfestivaler. I sommar arrangerar han ”Summer on” under tennisveckan i Båstad tillsammans med nattklubbsägare.

Tennisveckan i Båstad har på senare år blivit mer förknippat med stureplansosande fest och flärd än gröna studsbollar och sportiga flås.

Under de senaste åren har veckan dragit omkring 100.000 personer till den skånska orten, som resten av året huserar omkring 5.000 personer.

Pepes vd medarrangör

I sommar kommer tennisveckan att få en egen festival vid namn ”Summer on”. Arrangörer är bland annat Fredrik Olofsson, vd och ägare till den populära nattklubben Pepes Bodega, tillsammans med årets vinnare av Melodifestivalen, Måns Zelmerlöw.

– Jag snackade med de som har Pepes och sa att vi måste hitta på något kul, och då kom vi fram till festival. Det känns svinkul! säger Måns Zelmerlöw till Kulturnyheterna.

Timbuktu bokad

Festivalen kommer att pågå under tre dagar, från torsdag till lördag. Den första dagen hoppas arrangörerna locka barnfamiljer, med en mer kommersiell inriktning. Fredagen och lördagen kommer att ha 18-årsgräns och house och hip hop-profil. Hittills har en bokning släppts: Hip hop-artisten Timbuktu och hans band Damn.

– Det ska vara artister vi tycker om och själva vill hänga med. Jag lyssnar själv jättemycket på Timbuktu, och han är dessutom en kär vän, säger Måns Zelmerlöw, som inte vill avslöja någon mer bokning.

”Överhängande risk att jag uppträder”

– Men vi har en mind map som ser riktigt bra ut. Vi har fått de flesta vi velat ha. Fast vi hoppas fortfarande på något stort dance- eller housenamn.

Han kommer också med största sannolikhet bjuda på ett eget nummer.

– Det finns en överhängande risk att jag uppträder själv, ja. Det blir nog på torsdagen, säger Måns Zelmerlöw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.