Foto: Maja Suslin & Lars Pehrson/TT

Märak och Carlson programledare för Grammis

Uppdaterad
Publicerad

Grammisgalan prisar personer och insatser från det senaste musikåret – i år leds den av Maxida Märak och Magnus Carlson, rapporterar TT.

Maxida Märak skivdebuterade 2014, har skådespelat i ”Midnattssol” och är engagerad i samers rättigheter. Magnus Carlson har en lång karriär bakom sig både som sångare i Weeping Willows och som soloartist.

”Det är fett och det känns superroligt. Det är ju vår stora firmafest och ett sätt att uppmärksamma allt hårt slit av alla duktiga musiker och låtskrivare. Det känns fantastiskt att få göra det med Magnus också”, säger Maxida Märak till TT.

Grammisgalan 2017

Maxida Märak ser fram emot uppdraget och tror att hon och kollegan har vad som krävs för att skapa god stämning på galan.

”Jag har verkligen ingen scenskräck och jag är bra på att improvisera. Men jag kommer inte vara den som drar en massa skitdåliga skämt för en svensk publik som inte skrattar”, säger hon.

I december presenterades alla nomineringar och pensionerade Kent är de som är nominerade i flest kategorier strax följda av Laleh. Galan äger rum i Konserthuset i Stockholm 27 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grammisgalan 2017

Mer i ämnet