Norska popduon Marcus och Martinus på hemligt Sverigebesök

Uppdaterad
Publicerad

De norska tvillingarna Marcus och Martinus har tidigare orsakat publikkaos på både Allsången och Liseberg. I dag har deras film ”Tillsammans mot drömmen” Sverigepremiär. Filmen handlar om de 14-åriga tvillingbrödernas resa från ”vanliga” killar, till stora tonårsidoler.

Och i samband med premiären har Marcus & Martinus plötsligt dykt upp på ett hemligt besök i Stockholm.

Vid lunchtid på söndagen landade 14-åringarna på Arlanda där de möttes av skrikande fans som jublade när de såg sina idoler.

– Det var jättemycket folk där, vissa blev till och med puttade. Det var kaos, berättar Frida som även varit på plats på Arlanda tidigare på söndagen.

”Dom är söta och bra på att sjunga”

Marcus och Martinus på plats i biosalongen. Foto: Camilla Grahn

11-åriga Clara Wallin Grahn är på galapremiären med sin mamma Camilla Grahn, som berättar att stämningen är närmast hysterisk på platsen. I bakgrunden hör man skrik och rop.

Clara tycker inte att det är konstigt att Marcus och Martinus är så populära.

– Dom är söta och bra på att sjunga, säger Clara.

Genombrott 2012

Duon har haft närmast osannolika framgångar sedan genombrottet 2012 då de vann Melodi Grand Prix junior, den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen.

I november släppte Marcus & Martinus, som har tagit Skandinavien med storm, albumet ”Together”. De är främst kända för singeln ”Elektrisk”, som har sålt dubbel platina i Sverige och har över 42 miljoner visningar på Youtube.

I vår ska de göra ett nytt försök att uppträda i Malmö, efter att SVT:s Sommarlov tvingats att ställa in deras konsert sommaren 2016 på grund av att säkerheten inte kunde garanteras. Dessutom har de sålt ut två vårkonserter i Globen i Stockholm och en i Scandinavium i Göteborg.

SVT Nyheter sänder live från filmgalan med start 14:25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.