Melissa Horn spelar live i Gomorron

Uppdaterad
Publicerad

Melissa Horn gästar Per Sinding-Larsen i morgonsoffan för att prata om det nya albumet ”Jag går nu”. Ett album som kretsar kring en av de saker som hon har absolut svårast för.

Artisten och låtskrivaren Melissa Horn debuterade 2007, då 16 år gammal, med låten ”Långa nätter”. Efter det har hon hunnit släppa flera skivor, turnerat Sverige runt otaliga gånger och blivit en av Sveriges mest populära artister.

Vad är det för skillnad på 16-åriga Melissa och dagens?

– Vi får hoppas att det är någon skillnad, musikaliskt sett har jag hållit mig på samma bana sen jag hittade in i att skriva låtar på svenska. Jag tror att man skulle kunna ta alla låtar lägga dem i en skål och sprida ut dem på vilken skiva som helst. De hör ihop på samma röda tråd.

Skildrar separationer

Fokuset på skivan, likt tidigare i Horns skrivande, kretsar kring separationer.

– Det är olika typer av separationer på den här skivan. Både de som sker inom relationer, sen när en relation är över med det som sker efteråt. ”Jag går nu” känns ändå som att säga att man är på väg någonstans.

Anledningen till att Melissa Horn återkommer till att skriva om separationer är för att det är ett ämne som berör henne väldigt starkt.

– Jag har svårt för det. Det har väl alla, men det är inget jag tar lätt på. Det är väl därför jag kunnat mala på så mycket om det hela tiden. Det har mer eller mindre varit temat i alla skivor.

”Allting handlar om mig”

Hur mycket är du och hur mycket är ihopdiktat?

– Jag vill inte mata lyssnarna med mitt privatliv utan jag vill att de ska få tro vad de vill. Om de vill tro att allt handlar om mig eller om någon annat så får de göra det. Men jag skulle inte skriva om något som jag inte bottnar i. Så på ett sätt kan man säga att allting handlar om mig.

Se hela intervjun med Melissa Horn i klippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.