Kirk Hammett till vänster. BJames Hetfield & Lars Ulrich till höger.

Sverigeaktuella Metallica gör nytt album i vår

Uppdaterad
Publicerad

De har skjutit upp den nya skivan länge, men nu kliver kvartetten in i studion.

Den 30 maj står rockjätten Metallica på en scen på Gärdet i Stockholm, för att spela på den nystartade festivalen Sthlm Fields.

I Sverige ska Metallica ge en önskekonsert, baserad på låtarna som fansen vill höra – ett grepp som rutinerade artister kan ta till när de behöver hålla igång publikens intresse, precis som den klassiska ”best of”-skivan.

Men Metallica är inte på väg in i pension. Skaparglädjen finns fortfarande kvar. Till Billboard säger gitarristen Kirk Hammett att bandets lager av ursäkter har tagit slut, så det är dags för dem att sluta skjuta upp inspelningen av ett nytt album.

”Vi har för många idéer”

Senaste studioalbumet ”Death Magnetic” släppte de 2008 och Metallicas samarbete med Lou Reed, ”Lulu”, nådde skivhyllan och de högljudda kritikerna 2011.

Om några veckor ska Metallica kliva in i studion, för att påbörja skivan som det har ryktats om ända sedan i höstas. Det verkar som att själva urvalet kommer att ta ett tag.

– Man hör om band som sitter i studion och inte har några låtar – vad ska de ta sig till? Det är inte Metallica. Metallicas problem är den totala motsatsen. Vi har för många idéer. James (Hetfield, reds. anm.) har typ 800 idéer. Jag har 400, säger Kirk Hammett till Billboard.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.