Foto: TT

Michael Jackson och Queen släpper låt

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare outgiven duett med Michael Jackson och Queen kommer att släppas i november och finnas med på en ny Queen-skiva.

Michael Jackson och Queens sångare Freddie Mercury spelade in sången till duetten ”There must be more to life than this” redan 1983.

Den första utgivna versionen av låten fanns med på Mercurys soloalbum ”Mr. Bad Guy” utan några insatser från Michael Jackson. Nu, tre decennier senare, har producenten William Orbit satt ihop de två sångarnas röster i låten.

– Att höra Michaels Jacksons röst var omskakande. Så levande, så cool och intensiv, det var som om han var i studion och sjöng live, rapporterar flera medier att Wiliam Orbit har sagt.

Med textrader som ”What good is life, in the end we all must die, there must be more to life than this” kommer låten att få helt ny mening när det framförs av två döda sångare.

Freddie Mercury dog 1991 och Michael Jackson 2009.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.