Jamsesssion hemma hos bröderna Lindgren, där det nya albumet tar form. Foto: SVT

Möt verklighetens Loranga, Masarin och Dartanjang

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Lindgren har belönats med flera grammisar för sin banbrytande barnmusik – i höst kommer en ny platta, och i vår beger sig bröderna ut på en Sverigeturné med delar av den svenska artisteliten.

Ebbot Lundberg, Britta Persson, Patrik Arve och Anja Bigrell – när bröderna Lindgren förbereder ett nytt släpp lyckas de åter igen locka det svenska musiklivet.

Under ledorden ”vuxen barnmusik” har bröderna gjort musik som vill ta barn på allvar i snart tio års tid. I höst är de tillbaka med det fjärde albumet i ordningen: ”Bröderna Lindgren och friheten”, där ovanstående artister medverkar och frontar en brödraduo som helst håller sig i bakgrunden.

Baseras på uppväxten

De följer också med ut i Sverige när bröderna sätter upp en föreställning baserad på det kommande albumet. Musiken pendlar mellan humor och allvar ur barnets perspektiv, och är likhet med deras tidigare album är många av berättelserna baserade på brödernas egna uppväxt i byn Stora Söderby i Uppland, precis som mamman Barbro Lindgrens bok om Loranga, Masarin och Dartanjang.

Se en längre intervju med bröderna Lindgren i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.