Sanna Nielsen och Aram MP3. Foto: TT Bild.

Nielsen favorit i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Sanna Nielsen går hem i Danmark, i alla fall i danska Grand Prix-klubben som röstat fram sin favorit till vinnare av årets Eurovision Song Contest.

– Danmark har en stor förkärlek till Sverige, så det är absolut ingen överraskning att de danska fansen ger Sverige 12 poäng. Och det kan mycket väl också bli resultatet den 10 maj, säger Johann Sørensen på Grand Prix-fanklub till Danmarks Radio.

Låga odds

Sanna Nielsen, som för att ta sig till final måste kvala via en semifinal den 6 maj, är samtidigt populär bland de som satsar pengar på vinnare av Eurovision Song Contest (ESC).

Eurovision Song Contest 2014

På flera olika bettingbolag ligger Nielsen i topp med lägst odds, tillsammans med den armeniske storfavoriten Aram MP3 med låten ”Not Alone”.

Fem segrar – hittills

Skulle Sanna Nielsen stå som slutsegrare i Köpenhamn sent på kvällen den 10 maj så blir det Sveriges sjätte vinst i ESC. Det i sin tur skulle innebära att det bara är Irland, med sju vinster, som lyckats bättre i ESC genom tiderna.

Förra gången Sverige tog hem segern var med Loreen i Azerbajdzjan 2012. De tidigare vinnarna är Abba (1974), Herreys (1984), Carola (1991) och Charlotte Nilsson (1999).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2014

Mer i ämnet