Led Zeppelin fick pris av president Barack Obama vid en ceremoni i helgen. Foto: AP / Scanpix

Obama till Led Zeppelin: ”Ni rockar än!”

Uppdaterad
Publicerad

Robert Plant, Jimmy Page och John Paul Jones har bara spelat som Led Zeppelin en gång sedan 1980. Men nu hedras de av Barack Obama.

Det var fem år sedan Led Zeppelin senast hade en spelning tillsammans, men deras fans förblir lika entusiastiska för det. Inte minst i Vita huset. Igår fick Robert Plant, Jimmy Page och John Paul Jones, de tre återstående medlemmarna av den legendariska rockgruppen, ta emot det kulturella hederspriset Kennedy Centre Honours.

I samband med priset, som delades ut under en ceremoni i Vita huset igår, hyllade president Barack Obama Led Zeppelins betydelse både förr och nu. Det rapporterar tidningen NME.

– Vi hedrar Led Zeppelin för att de får oss alla att känna oss unga. De visar oss att några killar som inte är helt purunga fortfarande kan rocka, sade Obama.

Vid samma tillfälle fick även David Letterman och Dustin Hoffman hederspris.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.