Robin Stjernberg Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Och Eurovision-vinnaren är ...

Uppdaterad
Publicerad

Robin Stjernberg kommer att nå en hedersam fjärdeplats vid Eurovision Song Contest i Malmö. I alla fall om man ska tro de internationella spelbolagen.

Nu har alla de 39 deltagarländerna lämnat in sina bidrag inför den stora Eurovision-finalen i Malmö den 18 maj. Och om man ska tro spelarna så blir det skandinaviskt i topp.

En sammanvägning av alla odds bland de stora spelbolagen visar att Danmarks bidrag ”Only teardrops” med Emmelie de Forest är den stora favoriten. En dansk vinst ger bara omkring tre gånger pengarna. Tvåa ligger Norges Margaret Berger med ”I Feed You My Love” och trea Nederländernas Anouk.

Eurovision Song Contest 2013

Därefter kommer Sveriges bidrag ”You” med Robin Stjernberg som hos spelbolagen ger mellan åtta och sjutton gånger pengarna. Sverige är direktkvalificerat till finalen efter vinsten förra året. Tre nordiska länder bland topp fem alltså. Sämre går det för Finland om man ska tro oddsen – Krista Siegfrids ”Marry me” kommer först på en femtonde plats.

I fjol hade Loreen en överlägsen ledning bland spelbolagen inför Eurovision-finalen. Och där vet vi ju alla hur det gick i slutändan.

Se alla bidragen som deltar i Eurovision Song Contest här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2013

Mer i ämnet