Den amerikanska hiphopduon Outkast består av Big Boi och André 3000. Foto: TT bild

Outkast återförenas på Coachella

Publicerad

Efter mycket ryktesspridning är det nu bekräftat – den amerkanska hiphopduon Outkast återförenas på musikfestivalen Coachella i vår.

I april står musikerna Antwan ”Big Boi” Patton och André ”André 3000” Benjamin på samma scen igen. Den världsberömda hiphopduon som bland annat är kända för hitlåtar som ”Hey Ya” och ”Ms. Jackson” men som 2007 gick skilda vägar för att satsa på varsina solokarriärer.

The Knife och Little Dragon

I vår är de huvudakter, tillsammans med Muse och Arcade Fire, på den amerikanska musikfestivalen Coachella som går av stapeln för femtonde gången i april.

Bland bokningarna finns artister och band som Haim, Lana Del Rey, Beck och Muse. En del svenska artister återfinns även bland bokningarna, som The Knife, Little Dragon och Goat.

Rykten om återförening

Ryktena om en eventuell återförening har florerat ett tag men fick rejäl spridning när Big Boi, i december förra året, publicerade en bild på Instagram på duon tillsammans.

The Coachella Valley Music and Arts Festival äger rum den 11-13 april samt den 18-20 april i Indio i Kalifornien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.