Petra Marklund aka September forsätter som allsångsledare. Foto: TT

Petra Marklund stannar en sommar till

Uppdaterad
Publicerad

Hon fortsätter som allsångsledare – trots kritiken.

Idag blev det klart att Petra Marklund tackade ja till jobbet som programledare för ”Allsång på Skansen” i år igen.

– Jag fick godkänt och de vill ha mig igen. Det känns fantastiskt och för mig var det ett självklart: Ja!

Medier

Ris och ros

Petra Marklund, också känd under artistnamnet September, tog över efter Måns Zelmerlöv i fjol. Hennes insatts följdes av vissa kontroverser och hon blev både hyllad och kritiserad. Rubriker som ”Tittarna flyr Skansen” och ”Hård kritik mot Petra Marklund” prydde löpsedlarna i början av förra sommaren.

– Allt sådant där är jag van vid. Jag har recenserats och blivit bedömd under hela min artistkarriär. Jag fokuserar på det jag ska göra, sa Petra Marklund till Svenska Dagbladet i samband med kritiken.

Stöd från programledningen

Från programledningshåll stöttade man Petra Marklund, och menade att fotbolls-VM, som pågick under perioden förklarade de sjunkande tittarsiffrorna. Projektledare Per Rådelius är nöjd med att Marklund tackade ja till ännu en sommar.

– Jag tänkte redan innan Allsångssäsongen var slut i somras att jag ville ha Petra även nästa sommar, nu känns det jättebra att det blir så.

Mer erfaren i år

Inför förra sommaren berättade Petra att den största rädsla var att hon skulle ”tuppa av” under direktsändning. Men nu med en sommar i bagaget känns det lite, lite lugnare.

– Man är alltid rädd att det ska hända nåt som gör att man inte kan göra sitt jobb, och som sångerska är man ju alltid rädd att tappa rösten. Men jag har lärt mig så otroligt mycket under sommaren som gick, det var som en intensivkurs inför publik, säger Marklund till SVT. 

Hoppas på Laleh

Bland höjdpunkterna från sommaren minns Petra särskilt Lalehs allsångskväll.

– Det var jättehäftigt, mäktigt och så bra. Det blev precis som vi hade hoppats att det skulle bli. Man märkte att publiken älskade det och det var så roligt att sjunga med henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet