Chris Brown är omringad av polis utanför sitt hem i San Fernando Valley, Los Angeles. Foto: TT

Chris Brown gripen efter att kvinna kallat på hjälp

Uppdaterad
Publicerad

R'n'B-stjärnan Chris Brown har gripits av polisen, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna, enligt Reuters. Polisen tillkallades till platsen efter att en kvinna ringt polisen och sagt att hon hotats av honom.

Chris Brown barrikaderade sig först i sitt hus medan polisen väntade utanför för att söka igenom sångarens hus. Polisen väntade utanför hans hus i Los Angeles efter att ha fått ett samtal från en kvinna vid hans hem som vädjade om hjälp. Enligt BBC sade kvinnan att han riktat en pistol mot henne.

Samtalet ska ha kommit in klockan tre på natten lokal tid, flera timmar senare kunde de gripa honom. Polisen genomsökte hans hus efter gripandet.

Brown till polisen: ”Idioter”

Chris Brown höll sig inne i huset och vägrade komma ut, men postade flertalet videos i sociala medier där han förklarar sin oskuld.

”Jag bryr mig inte. Ni ska sluta behandla mig som om jag vore skurken, som om jag beter mig som en galning. När ni fått fatt på er fullmakt att göra husrannsakan eller vad ni nu väntar på därute kommer ni att knalla in hit och inte se ett dugg. Idioter”, säger Brown i en film han laddat upp på Instagram.

Misshandlade Rihanna

Chris Brown, som hade stora framgångar för några år sedan med albumet F.A.M.E., har varit i blåsväder upprepade gånger sedan han fälldes för misshandel av sin dåvarande flickvän Rihanna.

Han har bland annat dömts för ringa misshandel och kastats ut från behandlingshem efter att ha brutit deras regler. Han har också dömts till att genomgå terapi för sina vredesutbrott efter att ha kastat en tegelsten på sin mammas bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.