Prince blev 57 år gammal. Foto: TT

Princes dödsorsak okänd – uppgifter om överdos

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 10.07 lokal tid på torsdag förklarades Prince död men det är fortfarande inte känt vad som orsakade popikonen plötsliga bortgång. Nu kommer uppgifter som säger att stjärnan ska ha vårdats för en drogöverdos bara några dagar före sin död.

Musikikonen Prince hittades död i sin musikstudio i Paisley Park i Minnesota på torsdagsmorgonen. Han blev 57 år gammal.

Under den senaste tiden har artisten haft problem med hälsan.

Artisten Prince död

Förra fredagen vårdades han på sjukhus i Illinois sedan att hans privatjet gjort en oannonserad landning efter en spelning i Atlanta. Stjärnans tillstånd beskrevs då som influensarelaterat.

Uppgifter om överdos

Den amerikanska nöjessajten TMZ citerar flera anonyma källor som säger att Prince då även behandlades för en överdos av någon form av opioid, men den uppgiften är inte bekräftad.

Ska inte ha mått bra

Enligt källorna ska Prince ha lämnat sjukhuset efter tre timmar mot läkarnas inrådan, som ville att han skulle stanna 24 timmar. Musikikonen ska inte ha mått bra när han lämnade sjukhuset.

Ska obduceras

En obduktion ska genomföras under fredagen och en preliminär dödsorsak väntas bli offentlig inom några dagar. De mera detaljerade obduktionsresultaten kommer att dröja några veckor, enligt rättsläkaren i Anoka County.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Artisten Prince död

Mer i ämnet