Foto: TT

Punkband utan medlemmar får oväntat stöd

Uppdaterad
Publicerad

Efter en uppmaning till Gävle stad avsätta pengar ur kulturbudgeten för att starta punkbandet ”Bocken Brinner” plockar nu istället Borlänge upp förslaget.

Det var i december i fjol som Andreas Häggström, punktentusiast och journalist, kom på idén att någon borde starta ett punkband i Gävle som heter ”Bocken brinner” varpå han twittrade om detta. Efter ett tag skickade han även in en uppmaning till kulturnämnden i Gävle att de borde satsa pengar på ett sådant band.

Borlänge hakar på

Det hela framstår som ett skämt, men trots det gör Borlänge nu allvar av saken och öppnar armarna för punkbandet, som i dagsläget endast är löst sammansatt av en trummis och en gitarrist.

– Vi ville göra det här för att jag och Rickard Rudolfsson (V) är gamla punkare, och vi ser positivt på att det startar band i Borlänge. Staden har en lång historia av det och det ska vara enkelt att starta band här, säger Pelle Andersson, kultursamordnare i Borlänge.

Replokal utlovas

Kommunen erbjuder bland annat replokal och speltillfällen om ”Bocken brinner” skulle vilja etablera sig på orten. Själva hoppas de att Borlänge hamnar på kartan som musikstad.

Vad säger du till folk som tänker att ni går in i detta bara som ett pr-trick?

– Då säger vi att det inte är det, vi ser positivt på alla band som vill starta i Borlänge, säger Pelle Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.