Foto: TT

Pussy Riot hyllar vaginan – och hånar Trump

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska punkgruppen Pussy Riot släppte i dag videon till låten ”Straight Outta Vagina” som hyllar det kvinnliga könsorganet – samtidigt som den kan ses som en pik mot Donald Trumps uttalanden.

Den ryska punkgruppens låt ”Straight Outta Vagina”, som släpptes i februari, innehåller textraderna ”hamnar din vagina i fängelse lyssnar hela världen” samt ”spela inte korkad, spela inte dum – vaginan är platsen du kommer ifrån.”

I dag släpptes videon till låten – som enligt den brittiska dagstidningen The Guardian kan ses som en feministisk reaktion på Donald Trumps uttalande att han ”tar kvinnor i fittan”.

”Kvinnans sexualitet är kraftfull”

Bandet spelade in låten i februari med den amerikanske producenten Dave Sitek, som av bandmedlemmen Nadezjda Tolokonnikova beskrivs som ”en av de största feminister jag träffat”.

Och enligt Tolokonnikova kan låten ses som ett svar på Trumps uttalanden, samtidigt som hon understryker att den handlar om något mycket större.

– Jag anser att kvinnans kraftfulla sexualitet är så mycket mäktigare än en populistisk man med storhetsvansinne. Vaginan är så mycket mäktigare än Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.