Marion ”Suge” Knight, till höger, tillsammans med rapparen 2pac 1996. Foto: AP/TT

Rapmogul gripen för mord

Uppdaterad
Publicerad

Hiphopprofilen Marion ”Suge” Knight har arresterats av amerikansk polis misstänkt för mord. Knight uppges ha dödat en 55-årig man genom att köra över honom med sin bil.

Det var under inspelningen av den kommande NWA-filmen ”Straight Outta Compton” på torsdagen som den tidigare skivbolagschefen för Death Row Records uppges ha hamnat i bråk med två personer i filmteamet. Enligt vittnen slutade bråket med att Knight körde över de två männen och flydde platsen. En av männen avled senare av sina skador.

Under fredagen överlämnade Knight sig själv till polisen, enligt Los Angeles Times. Marion Knight medger via sin advokat att han var inblandad i dödsfallet, men hävdar att männen attackerade honom och att en olycka inträffade när han försökte fly. Los Angeles-polisen rubricerar i nuläget händelsen som mord.

49-årige Marion ”Suge” Knight drev det tongivande skivbolaget Death Row Records under 90-talet, där han arbetade med artister som Dr Dre, Snoop Dogg och 2pac. Skivbolaget gick i graven efter att  Knight dömts till nio års fängelse för misshandel 1997.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.