Rappare: ”Jorden är inte rund”

Publicerad

Bobby Ray Simmons Jr, som går under artistnamnet BoB, tror inte att jorden är rund – på sitt  twitterkonto postar han ett flertal inlägg som ifrågasätter formen på vår planet.

Den amerikanska rapparen och producenten har bland annat gjort låtar tillsammans med artisten Bruno Mars.

De senaste dagarna BoB postat ett flertal bilder på sitt twitterkonto som han menar är argument för att jorden inte alls är rund. Bland annat menar rapparen att en bild på horisonten där han inte tycker sig kunna utröna en kurva skulle kunna visa på att jorden inte är rund.

Jorden rund innan Kristus

Men detta skulle säkert den gamla grekiska vetenskapsmannen Eratosthenes, som föddes 276 före Kristus, inte hålla med om. Han är nämligen den som tillskrivs upptäckten av jordens runda form då han iakttog att solens höjd på olika platser vid samma tidpunkt.

Bobby Ray Simmons Jr svarar också på den kritik han har mött efter att media har uppmärksammat hans tweets.

”Eftersom all massmedia vill få mig att se galen ut och dra mig i smutsen... se till att även nämna centrerna för kloning som jag också har nämnt” skriver han.

”Inte marknadsföring”

Artisten dementerar även att alla hans vetenskapskritiska tweets skulle vara en del av en PR-kampanj för hans nya låt ”Flatline” som handlar just om att jorden är platt.

”Nej jag är inte galen, Ja jag mår bra, nej jag tar inget starkare än gräs, jag gör inte det här för att marknadsföra min musik .. Nej...” skriver artisen på sin twitter.

Han har också blivit kritiserad för att han refererar till förintelseförnekaren David Irving i låttexten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.