Pallar Loreen favorittrycket i kväll? Foto: Scanpix

Rekordlåga odds på Loreen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Sverige som får stå som värd för Eurovision Song Contest nästa år – om man ska tro spelbolagen.

Sverige tror sig ofta vara förhandstippat i ESC. Så var till exempel fallet med Malena Ernman  och ”La Voix” 2009 – som slutade på 21 plats . Men i år kan det finnas fog för självgodheten.

Vadslagningsfirman Unibet har sammanställt hur fjorton länder har spelat på kvällens final i Eurovision Song Contest. Spelstatistiken talar sitt tydliga språk – Loreen är favorittippad inför finalen. Flest har satsat sina pengar på Sverige. ”Euphoria” står för totalt 68,43 procent av den totala spelomsättningen i länderna.

Eurovision Song Contest 2012

Loreen utmanas av ryska gummor

Näst mest segertippat är Rysslands bidrag. Gummorna i folklore-gruppen Buranovskiye Babushki har verkligen blivit en snackis. Tredje mest segertippat är Italien (med ett delvis svensktskrivet bidrag) och på fjärde plats kommer Serbien, med en stråkballaden ”Nije Ljubav Stvar”.

Det är samma länder som Christer Björkman, ansvarig för den svenska delegationen i Eurovision Song Contest, ser som Loreens största konkurenter. Men det är svårt att säga hur stort favorittrycket är på Looren i Baku.

– Vad som helst kan hända. Det är väldigt många som pratar om henne – men man pratar om andra också. Det finns inga garantier, ibland håller en favorit,  ibland inte. Det är bara att hoppas och att vi göra det bästa framträdandet i dag när det gäller, säger han.

Räknar med seger för Sverige

Spelbolagen Paf, Bet365 och Bet-at-home räknar också med seger för Sverige. Och vadslagningsfirman Betsson säger att man aldrig någonsin haft lägre odds på en låt i tävlingen. I går sänkte Betsson oddsen på Loreen till 2,0.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2012

Mer i ämnet