Robyn hyllas av Lena Dunham efter senaste ”Girls”-avsnittet. Foto: Instagram/TT

Robyn hyllas av Lena Dunham

Uppdaterad
Publicerad

Robyn är tillbaka med ny musik. Singeln ”Honey” premiärspelades i måndagens avsnitt av tv-serien ”Girls”. Nu hyllas den svenska stjärnan av seriens skapare Lena Dunham: ”Tack Robyn, drottningen av rymd och ljud!”

Det har gått tre år sedan Robyns senaste album, Röyksopp-samarbetet ”Do it again”, såg dagens ljus. Men på måndagen dök det upp ny musik från sångerskan, när hennes nya låt ”Honey” avslutade det senaste avsnittet av ”Girls”.

”Det var en stor ära att ha med en version av en låt från Robyns kommande album”, skriver Lena Dunham på sin Instagram, tillsammans med en bild på Robyn dör hon poserar framför en ”Girls”-annons.

”Tack Robyn, drottningen av rymd och ljud! Come get your Honey baby”, avslutar Dunham inlägget. Den nya låten heter just ”Honey”, och kommer enligt Dunham vara med på Robyns kommande album.

Hyllar tv-serien

På måndagskvällen kommenterade Robyn avsnittet, och tackade Dunham.

”Efter att Lena använde ”Dancing on my own” i den första säsongen på det mest fantastiska viset, är jag så glad över att hon ville ha med ännu en av mina låtar i serien”, skriver Robyn på Facebook.

Robyn skriver att låten ”Honey” inte är klar för release ännu, och att det är en alternativ version som spelas i serien. En serie som hon också hyllar:

”Tack Lena Dunham för att du gör en tv-serie som tar upp alla de här komplexa emotionella situationerna på ett briljant sätt, utan att be om ursäkt för det”.

Det är inte första gången som ”Girls” spelar svenska artister, tidigare har förutom ovannämnda ”Dancing on my own” låtar av The Knife och Icona Pop spelats i serien, som nu görs i en sista säsong för HBO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.