Robyn har samarbetat med vännen och kollegan Christian Falk flera gånger under karriären. Foto: AP/TT

Robyn lanserar nytt musikprojekt

Uppdaterad
Publicerad

De har arbetat ihop förr, men nu bildar den svenska superstjärnan Robyn en ny grupp tillsammans med musikern Markus Jägerstedt, som turnerat tillsammans med ”Dancing on my own”-sångerskan i flera års tid.

Producentlegend medverkar

Robyn & La Bagatelle Magique var ursprungligen en trio, där den svenske producenten Christian Falk också ingick. Falk, som avled förra sommaren, har varit med och skrivit musiken till gruppen.

Hur det kommer låta är än så länge hemligt, sånär som på en liten housedoftande musikloop som går att höra på gruppens hemsida. Falk och Robyn har tidigare samarbetetat ihop på det bästsäljande singeln ”Dream on” tillsammans med Ola Salo, och på Christian Falks debutalbum ”Quel Bordel”.

Premiär i sommar

Robyn & La Bagatelle Magique kommer att göra sitt första framträdande på festivalen Dans Dakar i augusti.

– Dans Dakar är första spelningen vi gör och det ska bli skitkul, skriver Robyn i ett pressmeddelande.

Klara sedan tidigare för festivalen, som äger rum den 21 – 22 augusti, är bland andra Giorgio Moroder, Diplo, Dillon Francis, Silvana Imam och Beatrice Eli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.