Peter Murphy blev på onsdagskvällen utkastad från sin egen konsert på Nalen i Stockholm. Foto: Ingvar Karmhed/TT

Rockstjärna utslängd från sin egen spelning

Uppdaterad
Publicerad

Peter Murphy, tidigare frontman i det brittiska gothrockbandet Bauhaus, blev på onsdagskvällen utkastad från sin egen konsert på Nalen i Stockholm, skriver Dagens Nyheter.

Enligt en besökare ska Murphy ha blivit så irriterad över att publiken pratat och köpt öl under spelningen att han kastade vattenflaskor mot besökarna.

En konsertbesökare ska ha träffats så illa att denne fick ett jack i hakan och tvingades uppsöka vård. Enligt uppgifterna landade en annan flaska på mixerbordet så att mikrofonen slutade fungera, vilket fick Murphy att storma av scenen.

Efteråt bad Nalens personal Murphy att lämna lokalerna. Enligt personalen blev han då hotfull och ska ha attackerat Nalens vakter – vilket slutade med att den 61-årige sångaren brottades ner på trottoaren.

Samtidigt ger DN:s kritiker Nils Hansson betyget tre av fem till konserten. I sin recension skriver han bland annat att spelningen var rapp, med stabil rockrutin.

Kulturnyheterna har sökt Peter Murphy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.