Lili och Susie

Sexskämtet bortklippt från Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken.

Nu stryker Melodifestivalen sexskämtet med Lili och Susie.

”Vi diskuterar om någonting annat också ska bort”, säger Lili Päivärinta.

I kväll gästar norska bandet Ylvis Melodifestivalen. De framför sin låt ”Stonehenge”, och parafraserar sin egen video tillsammans med 80-talsikonerna Lili och Susie.

På genrepet under fredagen visades videon på storbildsskärmar i Friends arena. I en sekvens står Vegard Ylvisåker i ett kök. Han blir matad av Lili och Susie som sedan försvinner ur bild under Ylvis-medlemmens midja till textraden:

Melodifestivalen 2015

”She gives me a smile and then she plays with my balls”.

”Blev för mycket”

Efter genrepet reagerade flera av artisterna på sekvensen.

– Hoppas att inga barn fattar det här, för deras skull, sa bröderna i JTR.

Reaktionerna fick Lili och Susie att ta strid mot SVT, för att klippa bort scenen.

– Vi hade redan talat om att den blev för mycket. Vi var flera som tyckte att det var lite starkt för Melodifestivalen. Vi mejlade om det redan efter att vi hade spelat in. I går var mer eller mindre en test, och reaktionerna blev ungefär de som jag och Susie hade befarat, säger Lili Päivärinta.

”Ville att det skulle klippas om”

Scenen var menad som ett skämt, men riskerar att slå fel i rutan eftersom alla inte vet vilka Ylvis är, eller hur de jobbar med satir, menar Lili Päivärinta.

– Scenen skulle tas med en nypa salt, men det blev fel och vi vill inte stå för någonting sådant. Vi ville att det skulle klippas om, vi sa det till producenten, eftersom det var lite starkt för Melodifestivalpubliken. Det här är inte ett humorprogram, och det går inte att driva med allt i det här sammanhanget, säger hon.

Diskuterar om mer ska bort

Därför är flirten med oralsex bortklippt i kvällens direktsändning.

– Nu ger vi bara några blickar i videon. Vi håller faktiskt på och diskuterar vidare om vi ska ta bort någonting mer, men det ni såg i går är helt borta, säger Lili Päivärinta.

Systrarna kommer fortfarande att medverka tillsammans med Ylvis på scenen i Friends arena.

– Vi filmade lite alternativa slut. Vi har hela tiden sagt att om det inte känns bra så måste vi tänka om, säger Lili Päivärinta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet