Stevie Wonder tar tillbaka sitt uttalande om homosexuella. Foto: Joel Ryan/AP/Scanpix

Stevie Wonder backar från Ocean-utspel

Uppdaterad
Publicerad

Homosexuella är egentligen bara ”förvirrade”, sade Stevie Wonder apropå sångaren Frank Ocean. Nu ber soullegendaren om ursäkt för sina ord.

Stevie Wonder ber nu om ursäkt för sina uttalanden om sångaren Frank Ocean. ”Jag är ledsen om mina ord har misstolkats”, skriver Wonder i ett pressmeddelande som tidningen Rolling Stone tagit del av.

Det var i en intervju med The Guardian häromdagen som den legendariske soulsångaren fick frågan om sin syn på r'n'b-artisten Frank Ocean, som tidigare i somras berättade om sin kärlek till en man. ”Är du förvånad över att det år 2012 skapar uppståndelse att en rappare kan vara homosexuell?”, frågade reportern.

– Uppriktigt sagt tror jag att vissa som tror att de är homosexuella bara är förvirrade. Människor kan misstolka närhet som kärlek, svarade Wonder.

”Kärlek är kärlek”

Men efter att ha fått kritik backar nu Stevie Wonder och säger att han misstolkats.

”Ingen har varit en större förespråkare för kärlekens kraft än jag, både i mitt liv och i musiken. Kärlek är kärlek, oavsett om det är mellan en man och en kvinna, mellan två kvinnor eller mellan två män”, skriver han bland annat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.