Timbuktu och Yohio är två av namnen på den nya välgörenhetsgalan. Foto: TT

Timbuktu och Yohio i ny välgörenhetsgala

Publicerad

Åtta välgörenhetsorganisationer gör gemensam sak till förmån för utsatta samhällsgrupper. We are one vill minska utanförskap och inspirera till att göra skillnad.

Intiativtagaren World Aid Active kommer i december tillsammans med åtta hjälporganisationer genomföra den nya välgörenhetsgalan We Are One.

Klara profiler är bland andra Jason ”Timbuktu” Diakité, Mohombi och Yohio, och fler namn kommer presenteras löpande. Galans syfte ska vara att ”minska utanförskap och social utsatthet” och visa att det går att göra skillnad.

– Utanförskap och utsatthet berör mig mycket, jag vet vad det handlar om. Vi behöver stå enade och visa att vi är ett. Att hjälporganisationer går samman på detta unika sätt tror jag kommer få stor genomslagskraft, säger Yohio i ett pressmeddelande.

Vill skänka 8 miljoner

Innan och under galan är målet att samla in 8 miljoner kronor som ska delas lika mellan de medverkande organisationerna World Aid Active, Afrikagrupperna, CharityFit, Human Bridge, Hungerprojektet, Interpeace, Teskedsorden och Trygga Barnen.

Förutom artistuppträdanden kommer besökarna bjudas på bland annat filmvisning och auktioner till förmån för insamlingen. We are one-galan äger rum på Friends Arena den 7 december.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.