Foto: SVT

Timbuktu vill till riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju i DN efterlyser Jason Diakité det parti som vill se honom på sin riksdagslista.

I höstas var han med i Kartellens omdebatterade ”Svarta duvor & vissna liljor”. Någon vecka senare höll han ett känslofullt tal i riksdagen när han tog emot ett pris för sin kamp mot rasism.

Nu säger Jason Diakité alias Timbuktu till DN:s Axel Björklund att han kan tänka sig politiken som framtid.

– Politiken skulle vara en naturlig väg för mig. Riksdagsledamot vore inte helt fel, säger han till DN.

Gillar de rödgrönrosa

Vilket parti han skulle vilja arbeta för är dock oklart.

Tidigare har Jason Diakité uppträtt för Miljöpartiet men han säger till DN att han gillar representanter för alla fyra partier till vänster: Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Feministiskt initativ och Miljöpartiet.

Tankar kring kulturministerposten

På frågan om han skulle acceptera posten som kulturminister svarar han lite trevande.

– Mm. Ja. Det finns tankar där, vi får se vilka vägar som öppnar sig och vilka jag är villig att gå. Men det kan mycket möjligt vara så att där jag är i dag, där jag utifrån kan agera med min megafon, är mest effektivt, säger han till DN.

Och han vet inte hur bra han skulle trivas i politiken.

– Jag kanske skulle ångra mig bittert för att det inte alls är lika kul som att sitta i studion eller uppträda på Bråvalla, säger Jason Diakité till DN.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.