Foto: TT Bild.

Tori Amos och Van Morrison till Stockholm Music & Arts

Publicerad

Stockholm Music & Arts äger rum på Skeppsholmen i centrala Stockholm i början av augusti. Under två dagar kommer totalt 18 olika akter uppträda på festivalen.

Till de internationella namnen räknas Van Morrison, med en musikkarriär som inleddes redan på 60-talet och innehållit album som ”Astral Weeks” och ”Moondance” samt kompositören och sångerskan Tori Amos med låtar som ”A Sorta Fairytale”.

Hyvönen och Antell

Förutom Annika Norlins engelskspråkiga artistalias Hello Saferide kommer bland annat Frida Hyvönen, Love Antell, Anna Ternheim och Thåström gästa festivalen.

Fem platser för konst

Arrangörerna konstaterar själva att det är musiken som utgör festivalens hjärta, men som namnet anger handlar det samtidigt en hel del om konst. Det är redan tätt mellan museerna på Skeppsholmen, men under festivalen kommer ytterligare fem platser på ön fokusera på just konsten.

De fem platserna kommer göras tillgängliga för ”vem som helst”, som vill ansöka om att ställa ut där. Särskild vikt kommer att läggas vid att verken lyckas ”integrera med åskådaren samt problematisera frågor runt konstnärlig kvalitet, makt och normer”, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

Artisterna på festivalen

Van Morrison

Tori Amos

Thåström

Beth Hart

José González

Hello Saferide

Timbuktu

Anna von Hausswolff

Nils Frahm

Frida Hyvönen

Noonie Bao

Tony Allen

Jonathan Johansson

Love Antell

Sofia Karlsson

Daniel Norgren

Jane Weaver

Anna Ternheim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.