default_caption

TV: FN-sekreteraren kör ”Gangnam style”

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreanska superhiten ”Gangnam style” verkar gå hem precis överallt. Nu vill FN ha sin egen version.

Psy, eller Park Jae-Sang, är artisten bakom den globala hitlåten ”Gangnam style”, med sin berömda ridningsinspirerade dans. Låten och dansen har redan använts till otaliga flashmobs, kårorkestrar, satirer, gänguppgörelser och fester världen över. Dessutom har musikvideon slagit nytt världsrekord i antal visningar på Youtube.

Men nu har Psy och hans låt klivit över ännu en tröskel – närmare bestämt den som leder in till FN:s högkvarter i New York. Det rapporterar brittiska BBC.

Gangnam style

Landsmän från Sydkorea

Psy var en av stjärnorna som fick komma när Förenta nationerna bjöd in till studiebesök på tisdagen. FN:s nuvarande generalsekreterare Ban Ki-moon lägger mycket tid på viktiga möten och förhandlingar, men tog sig tid att småprata lite med sin landsman från Sydkorea.

Artisten var tagen av att få träffa Ban Ki-moon:

– För alla koreaner är han killen i våra hjärtan, sa Psy.

Dags för ”FN Style”?

Generalsekreteraren slappnade av så mycket att han faktiskt dansade ”Gangnam style”-dansen ihop med Psy – vilket förstås fastnade på film. Ban Ki-moon uttryckte också förhoppningar om att den sydkoreanska dansbomben ska lösa några av FN:s problem:

– Du vet, vi har tuffa förhandlingar i FN. I sådana fall tänker jag att man kanske kan spela Gangnam style så att alla slutar och bara dansar? Du kanske kan ge oss ”FN Style”?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gangnam style

Mer i ämnet