Henry Diltz framför ett fotografi av Neil Young. Foto: TT/Henry Diltz

Henry Diltz besöker Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppdaterad
Publicerad

Woodstockfotografen Henry Diltz ställer ut musikhistoriska bilder på Uppsala Internationella Gitarrfestival och kommer själv att besöka festivalen.

Uppsala Internationella Gitarrfestival presenterar ”Backstage Legend”, en utställning med historiska bilder av Henry Diltz från 60- och 70-talets musikscen. Fotografen Henry Diltz är känd som Woodstocks officiella fotograf och mannen bakom många av de berömda bilderna på bland annat Jimi Hendrix, Janis Joplin, Neil Young och The Rolling Stones.

Henry Diltz började som musiker och var med och bildade bandet Modern Folk Quartet och började sin karriär som rockfotograf med en enkel kamera som han tog med på turnéerna. I början av nästa år kommer en långfilmsdokumentär om Henry Diltz av tre svenska filmare som följt Diltz under ett år i USA.

Uppsala Internationella Gitarrfestival får även besök av gäster som Anouschka Shankar, sitarspelare och dotter till Ravi Shankar, Mike Stern och Jennifer Batten, gitarrist för Michael Jackson i många år.

Öppnar 30 september

Utställningen ”Backstage Legend” pågår mellan 30 september och 12 oktober på Uppsala Konsert och Kongress och gitarrfestivalen mellan 8 till 12 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.