Polina Gagarina som tävlade för Ryssland. Foto: TT

Burop byttes mot applåder

Uppdaterad
Publicerad

Burop dämpades när Ryssland fick poäng under tv-sändningen av finalen i Eurovision Song Contest. Samma visa kan det bli när Sverige kommer att arrangera evenemanget nästa år.

Ljuddämpande teknik installerades i arenan inför årets upplaga av Eurovision Song Contest för att minska risken för att burop skulle höras i sändningen, något som även kan bli aktuellt när Sverige står som värd för evenemanget nästa år rapporterar Dagens Nyheter

När Rysslands bidrag tilldelades poäng under finalen i Eurovision Song Contest hörde tv-tittarna hemma i soffan applåder. Men SVT:s reportrar på plats bekräftar att det var tydliga burop under poängutdelningen.

Eurovision song contest 2015

EBU bestämmer

Om ljuddämpande teknik även kommer att bli verklighet i Sverige tror Martin Österdahl, rådgivare för Eurovision 2016, blir en fråga för Europeiska radio- och tv-unionen, EBU.

– Det är EBU som äger rättigheterna till den här sändningen och vi agerar host broadcaster på deras uppdrag då evenemanget är i Sverige, säger Österdahl till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet