Suzanne ”Suuz” Naffah. Foto: Fedja Jakupovic

Världens första allsång i R'n'B

Uppdaterad
Publicerad

Det visinriktade skrålandet från Skansen får konkurrens. Snart är det premiär för världens första allsång med R'n'B-tema i Malmö.

Snart finns allsång för den R'n'B-älskande malmöbon. ”R'n'B out loud” kommer att hållas på Pildammsteatern och ledas av Suzanne ”Suuz” Naffah, programledare från bland annat Sveriges Radio.

– Jag älskar att man rycks med i R'n'B. Det kan verka lite ”mellow” ibland, men man rycks ändå med. Det är så mycket känsla i musiken, både musik- och sångmässigt, säger hon.

Springer runt i publiken

Upplägget blir det klassiska, känt från Skansen.

– Alla får sånghäften, eller ja, först till kvarn då. Och så sjunger man med! Vi har hämtat ett band från Danmark som har en sångare som sjunger. Jag kommer att springa runt i publiken. Och både musik- och dansakter kommer och gästspelar, säger Suzanne Naffah.

Rensat för sexiga texter

Det sägs ofta att låttexter i R'n'B-genren utmärks av att vara ärliga och rakt-på-sak, utan omskrivningar. Samtidigt som de ofta handlar om relationer. Och sex.

Det har Suzanne Naffah tänkt på.

– Ska jag vara helt ärlig så var jag noga med att det ska inte vara för mycket sex när jag valde låtarna. Men gärna mycket kärlek! Så jag läste igenom texterna i förväg. Någon slank igenom ändå, ”Get it on tonight” med Montell Jordan till exempel, säger Naffah.

– Det är en sådan klassiker, så den kan jag inte vara utan.

”Tillhör också Sverige”

R'n'B-allsången i Malmö blir världshistoriens första i sitt slag.

– Det är världens första RnB-allsång! Tro mig, jag har googlat! Alllsång är ju typiskt svenskt, och det här har inte hänt i Sverige tidigare. Och då känns det extra kul att den hålls just i Malmö, säger Suzanne Naffah.

– Det är skitbra att det händer sådana här grejer. Det här är kultur som har funnits här i hur många år som helst, men inte erkänts. Det är viktigt för oss att förstärka den kulturen. Den tillhör också Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.