Indiepopbandet Viola Beach Foto: Pressbild/TT

Fansen hedrar Viola Beach

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot lördagen körde det brittiska indiepopbandet Viola Beach och dess manager igenom en brobom i Södertälje och föll omkring 25 meter ned i vattnet. Under fredagskvällen hade de spelat på Where's the music i Norrköping, deras första spelning någonsin utanför England.

Överallt på sociala medier och i brittisk press haglar kondoleanserna. På Twitter skrivs det frekvent om hur ledsna folk är och att de hoppas att bandet och managern vilar i frid. På sociala medier har namnet Viola Beach trendat i flera timmar.

På bandets Facebook-sida trillar det konstant in nya sorgsna kommentarer. ”Tragiskt när de var så unga och hade hela livet framför sig – vila i frid grabbar” och ”Vilka sorgliga nyheter. Jag hade hoppats på att se bandet i Holland eller Belgien någon dag. Respekt till bandet och vila i frid” är två av dem.

Motorvägsbron i Södertälje

Träffade musikerna timmar innan olyckan

Anders Lagerfors uppträdde med sin grupp efter Viola Beach på Where's the music och fick en chans att prata med killarna.

– Det blir så konstigt för man läser om olyckor hela tiden men reagerar inte så mycket. Sedan läste jag detta och insåg att jag har ansikten på personerna, de var unga musiker. Det är så tragiskt för deras familjer.

Anders Lagerfors understryker att han inte kände bandmedlemmarna, men att de verkade väldigt trevliga.

– Vi pratade i några minuter efter att de hade spelat, som man brukar göra när man spelar efter någon. De var jätteglada och nöjda med sin spelning. Efter att vi hade spelat kom de fram till oss och pratade lite till och gav oss varsin t-shirt.

Gick en ljus framtid till mötes

Viola Beach ansågs vara på uppgång och skulle snart uppträda i bland annat USA. De hade även blivit uppmärksammade av och fått spela i BBC Introducing. De hade arbetat med bland annat Ian Grimble, som är producent för det kända bandet Mumford and Sons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet