Till vänster: Anna Book framförde ”Himmel för två” på Melodifestivalen. Till höger: Anna Book postade bilder från tidningarna på sin Instagram. Foto: TT/Instagram

Vinden vände för Book

Uppdaterad
Publicerad

Kanske fick PR-konsulten Marianne Djudic helt rätt när hon sa att diskningen var det bästa som kunde hända Anna Book – hennes låt har klättrat på Itunes och spaltmeter har skrivits om artisten sedan beskedet att hennes låt ”Himmel för två” diskas från Melodifestivalen.

När det stod klart att Anna Book, med låten ”Himmel för två” diskades från Melodifestivalen hamnade hon och hennes låt plötsligt i strålkastarljuset. Trots att beskedet innebar att hon inte skulle få tävla trodde PR-konsulten Marianne Djudic redan i fredags att detta bådade gott.

– Rent PR-mässigt är det här det bästa som skulle kunna hända. Om man bara ser till publicitet, spelningar och uppmärksamhet. Hon kommer få mest uppmärksamhet av alla på lördag, sa Marianne Djudic till Kulturnyheterna då.

Låtköp och sympatier 

Men helgens facit i hand kan man kanske slå fast att Djudic hade rätt; spaltmeter har skrivits om hur Anna Books dröm om en comeback i Melodifestivalen plötsligt grusades, hon har fått sympatier från många håll – och hennes låt toppade under helgen försäljningslistan på itunes.

Anna Book satte ord på vändningen själv för två dagar sedan på instagram:

”Omtanken värmer. (...) Själv kör jag schlagershow med min fina Himmel för två som idag ligger 1a på Itunes. TACK alla som köper den. #stöttapåinstagaranochperiskope #1a #påitunes”

På måndagen var ”Himmel för två” dock omkörd av bland andra Samir och Viktors låt ”Bada nakna” och låg på 5:e plats på itunes försäljning.

”Himmel för två” lämnade inte något större spår på streamingtjänsten Spotify, ABC är fortfarande Anna Books mest lyssnade låt där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.