Indiepopbandet Viola Beach. Foto: Pressbild/TT

Viola Beach listettor efter sin död

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska popgruppen Viola Beach som tragiskt omkom i den uppmärksammade broolyckan i Södertälje för en dryg vecka sedan ligger nu etta på Itunes singellista i Storbritannien, skriver Expressen.

Anledningen till att gruppen nu lyckats nå förstaplatsen är på grund av ett upprop i sociala medier där målet var att de skulle nå högst upp på topplistan, skriver tidningen.

Målet nåddes under torsdagen efter att Viola Beachs låt ”Swings & Waterslides” passerat artister som Justin Bieber, Coldplay och Zara Larsson.

Motorvägsbron i Södertälje

Resan genomfördes med hjälp från flera stora artister från Manchester. Det kan förklaras med att bandets manager Craig Tarry, som också omkom i olyckan, var ett livslångt Manchester City-fan.

Har hedrats av fotbollsklubb

Noel Gallagher från Oasis, som är ett välkänt Manchester City-fan, var med och ledde kampanjen för att Viola Beach skulle nå förstaplatsen. Klubben Manchester City har också gått ut och hyllat både Craig Tarry och Viola Beach och de hedrades även under en Premier League-match i helgen.

Manchesterbandet Stone Roses har också stött bandets resa på den brittiska topplistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet