Christina Grimmie 29 juni 2014 när hon framträdde i The Voice Tour i Atlanta, USA. Foto: AP/TT

Youtube-stjärna sköts till döds

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-åriga sångerskan Christina Grimmie sköts till döds i Florida på fredagskvällen. Hon var känd från tv-programmet The Voice och hade många följare på Youtube.

Enligt flera nyhetskällor höll hon på att skriva autografer efter en konsert i Plaza Live Theater i Orlando i Florida när en beväpnad man gick fram till henne och sköt.

Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Christina Grimmies bror försökte brotta ner gärningsmannen. Enligt CNN råkade gärningsmannen då skjuta sig själv och dog. Polisen tackade brodern för att han genom sitt ingripande hindrat mannen att skjuta fler personer.

Polisen lämnade sedan ut namnet på gärningsmannen, en 27-årig man från St Petersburg i Florida, skriver CNN. Enligt polisen har han kört till Orlando med målet att skjuta sångerskan, men något motiv har inte uppgetts.

Christina Grimmie var född i New Jersey och blev trea i sjätte säsongen av NBC:s talangprogram The Voice. Redan som tonåring hade hon börjat få följare på Youtube, där flera av hennes sånger hade miljontals visningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.