Foto: TT Bild.

Zayn Malik lämnar One Direction

Uppdaterad
Publicerad

One Direction förlorar en av sina medlemmar. Det bekräftar popbandet i ett uttalande.

Zayn Malik uppger att hans tid med One Direction inneburit mer än han kunnat hoppas på, men att han nu efter fem år känner att det är dags att gå vidare.

– Jag vill passa på att be om ursäkt till fansen om jag har gjort någon besviken, men jag måste göra det som känns rätt, säger han.

Och femmannabandet One Direction, med hitar som ”What Makes You Beautiful” och ”Story of My Life”, konstaterar att de kommer jobba vidare som en kvartett istället.

Mer privatliv

Zayn Malik lämnade nyligen bandets pågående turné i Filippinerna på grund av stress. Enligt nyhetsbyrån AP ska Malik nu försöka ställa om sitt liv för att leva som en ”normal 22-åring, som kan slappna av och ha ett privatliv utanför strålkastarljuset”.

One Direction bildades 2010 efter att Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan, Louis Tomlinson och Zayn Malik alla var för sig sökte sig till det brittiska talangprogrammet ”The X Factor”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.