Polisen i New York tänker inte se om Pulp Fiction, eller någon annan av Quentin Tarantinos filmer. Foto: TT

New York-polisen bojkottar Tarantino

Uppdaterad
Publicerad

Filmregissören Quentin Tarantinos uttalanden vid en demonstration mot polisvåld i New York togs inte väl emot av stadens polis. Pulp Fiction-regissören sa bland annat att ”mördande snutar skulle sitta i fängelse”.

– De poliser Tarantino kallar mördare befinner sig inte i någon av hans depraverade filmfantasier, de riskerar sina liv för att skydda vårt samhälle för riktiga brott, säger Patrick Lynch, ordförande för New Yorks största polisfack, the Patrolmen’s Benevolent Association, till AFP.

Tarantino flög in från Kalifornien för helgens demonstrationen mot polisbrutalitet. Enligt the Guardian deltog 300 personer i protesterna.

Demonstrationer efter Ferguson

Sedan den 18-årige Michael Brown sköts till döds av polis i Ferguson i Missouri förra året har många demonstrationer mot polisvåld hållits runtom i USA.

Enligt the Guardians databas The Counted, som räknar hur många polisingripanden i USA som slutar med att den misstänkta dör, har 931 amerikaner avlidit hittills i år. Av dem 436 vita, 226 svarta och 143 med latinamerikanskt ursprung.

– Och det är inget som någon gör något åt det här, säger Quentin Tarantino till AFP. I så fall skulle de mördande snutarna sitta i fängelse nu, eller i alla fall åtalas.

Vältalig polis

Patrick Lynch reagerade starkt och vältaligt på Tarantinos uttalande.

– Vi New York-bor måste visa denna degenerationens hantlangare att han och hans förljugna snutfiktion inte har något att hämta i vår stad. Det är dags att bojkotta hans filmer.

Oscarsbelönad

Quentin Tarantino Oscarbelönades för bästa manus både för ”Pulp Fiction” 1994 och för ”Django Unchained” 2012.

Hans nästa film ”Hateful Eight” har svensk biopremiär i januari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.