Foto: TT

Nora och William är de mest populära namnen i Norge

Uppdaterad
Publicerad

”Skam”-effekten fortsätter att sprida sig över världen.

Nora och William var de mest populära namnen i Norge under 2016 – och kärleksparet i succéserien tros vara en inspirationskälla.

NRK:s ungdomsserie ”Skam” är en av Norges största tv-succéer. Nu visar ny statistik exakt hur stort avtryck serien och dess karaktärer har gjort i hemlandet.

Enligt siffror från Statistiska centralbyrån i Norge var Nora och William de mest populära namnen i landet under förra året, skriver Verdens Gang. William har ökat från 1,49 procent under 2015 till 1,61 procent under 2016 medan Nora, stavat med ett o, ökat från 1,5 procent till 1,89 procent.

Skam

”Ganska ovanligt”

Enligt Jørgen Ouren, namnansvarig på Statistiska centralbyrån i Norge, har ”Skam”-karaktärerna Noora och William bidragit till ökningen.

— Det är ganska ovanligt att toppnamn göra sådana hopp. Vi måste återvända till Emma 2003 för att hitta något liknande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skam

Mer i ämnet