Sanna Nielsen är favorit inför lördagens final. Foto: TT Bild

Nu är Sanna Nielsen favorit

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Sanna Nielsen i går tog sig till final i Eurovision song contest har ”Undo” nu seglat förbi Armeniens bidrag som toppfavorit hos de internationella spelbolagen.

Inför tisdagens semifinal placerades Sverige som andrahandsfavorit hos de internationella spelbolagen. Som slutsegrare tippades Armeniens bidrag ”Not alone” med Aram Mp3.

Dagen efter att de båda bidragen gått in tävlingen flyttas nu favoritskapet över på Sanna Nielsen. Som mest ger ett spel på Sverige drygt tre gånger insatsen. Armenien halkar ner på andraplatsen och ger drygt fyra gånger pengarna.

Eurovision Song Contest 2014

Därefter är det ett glapp ner till trean Storbritannien, ”Children of the universe” med brittiska Molly ger som bäst 11 gånger insatsen.

Hyllas i pressen

Sanna Nielsen imponerar inte bara på spelbolagen. I flera nordiska medier hyllas uppträdandet som semifinalens bästa. Norska Verdens gang ger ”Undo” en femma i betyg och skriver:

”Här får Norge en match! En vidunderlig, dramatisk och modern pianoballade med liv, kraft sångmässig tyngd från erfarne Sanna Nielsen. Det här kan inte bli annat än topp tre i finalen, kanske går den hela vägen”

Johann Sørensen, ordförande för den danska Eurovision-supporterklubben, säger så här till DR:

”Sanna Nielsens scenshow är helt klart fetare än Aram Mp3-talet (Armenien). Jag själv har alltid tyckt att Armeniens låt varit överskattad.”

Den norska tidigare Eurovision-delagaren Hanne Sørvaag uttalar sig i norska Dagbladet:

”Jag tycker att Sanna är bättre än någonsin. Hon sjunger mer stabilt, ser bättre ut och det är mer som händer i uppträdandet.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2014

Mer i ämnet