Amy Winehouse blev 27 år. Foto: Ap/Scanpix

Ny Amy Winehouse-skiva nästa år

Uppdaterad
Publicerad

En talesperson för Amy Winehouses familj har avslöjat att låtarna hon hann spela in för sin planerade tredje skiva ska ges ut nästa år, skriver NME.

Det är oklart exakt hur mycket material som Winehouse färdigställde till sin planerade tredje skiva men hon befann sig sporadiskt i inspelningsstudion de senaste tre åren. Bland annat gjorde hon en session 2009 med producenten Salaam Remi, som varit med och producerat hennes tidigare skivor ”Frank” och ”Back to Black”. En talespeson för familjen säger att det finns ”gott om material” och att flera låtar handlar om skilsmässan från maken Blake Fielder-Civil.

Skiva nästa år

Amy Winehouse död

The Guardian säger en anonym skivbolagskälla att Winehouse hade spelat in ”ramverket till runt 12 låtar”. Enligt Daily Mail ska skivan ges ut nästa år och Winehouses sång kompletteras med inspelningar av hennes vänner. Intäkterna kan gå till The Amy Winehouse Foundation, en stiftelse som hennes far, Mitch Winehouse, vill starta för att hjälpa människor med missbruksproblem.

Winehouse avled 23 juli, 27 år gammal. Dödsorsaken är fortfarande inte klarlagd men hon hade länge kämpat mot problem med droger och alkohol. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Amy Winehouse död

Mer i ämnet