Modedesignern Giorgio Armani är nöjd med företagets beslut att sluta med päls. Foto: TT

Punkt för päls hos Armani

Uppdaterad
Publicerad

En rad modehus har redan slutat använda djurpälsar i sina kollektioner: Nu ansluter sig det stora italienska modehuset Armani till skaran.

Från och med att höst- och vinterkollektionen för 2016 lanseras kommer modehuset Armani att ha en pälsfri policy, rapporterar magasinet Rodeo. Detta sker efter ett samarbete med den internationella organisationen Fur Free Alliance som består av över 40 djurrättsorganisationer som har gått samman för att försöka få ett slut på pälshandeln.

– Tekniska framsteg som gjorts under årens lopp har gjort att vi har fullgoda alternativ till vårt förfogande, som gör användningen av grymma metoder som involverar djur överflödiga. Nu tar mitt företag ett stort steg framåt, vilket återspeglar vårt fokus på de viktiga frågorna att skydda och ta hand om miljön och djuren, säger Giorgio Armani i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.