Mikael Persbrandt blir programledaren Bobo Ericzéns nya sidekick i programmet Bil- och båttokig i SVT. Foto: SVT.

Persbrandt sidekick i bilprogram

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Persbrandt är biltokig. Så biltokig att han blir ny sidekick i SVT-programmet ”Bil- och båttokig”.

”Han skriker rakt ut när han kör i 200 kilometer i en 90-kurva”, säger Bobo Ericzén, programledare.

Nyligen slog Persbrandt fast att all kommunikation skulle ske via en ny app. Och tidigare i veckan presenterades nyheten att Persbrandt nu också startar en podcast.

Och nu är alltså skådespelaren aktuell i ännu ett sammanhang, den här gången som sidekick till programledaren Bobo Ericzén i SVT-programmet ”Bil- och båttokig”.

Medier

– Det har varit klart sedan januari. Jag filmade en dokumentär om skapandet av pjäsen ”Dödsdansen” på Maximteatern. Jag var där under dygnets alla vakna timmar 45 dagar i sträck. Det var fantastiskt. Jag har inte jobbat med Persbrandt tidigare, och kände honom inte. Jag visste att han inte tyckte om journalister i största allmänhet, men jag blev som en i ensemblen och vi fick bra kontakt, säger Bobo Ericzén.

”Gillar när det går fort”

Den goda kontakten bestod bland annat i upptäckten av det gemensamma intresset för bilar.

– Jag kör gamla bilar, och han såg det. Det var första gången han träffade någon från kulturvärlden med samma stora intresse. Vi började åka lite ihop. Jag är intresserad av färg, form och mekanik. Han giller mest när det går fort, säger Bobo Ericzén.

Faktum är att Mikael Persbrandt är en ”fartfantom”.

– Han kan verkligen köra. Han har kontroll och bara skriker rakt ut när han ligger i 200 kilometer i timmen i en 90-gradig kurva, säger Bobo Ericzén.

Fick förfrågning om program utomlands

Mikael Persbrandt blev först tillfrågad om att medverka i ett bil-tv-projekt utomlands. Han rådfrågade Bobo Ericzén om saken, och istället föreslog att de borde göra någonting ihop.

– Han frågade honom, ”vad tycker du?”, jag svarade att jag inte tyckte att det verkade så seriöst.

De nya avsnitten av ”Bil- och båttokig” spelas in nu.

– Det vi inte haft i programmet tidigare är just körbiten, vi tänkte att det skulle kunna vara någonting som är kul. Med referens till ”Top Gear”. Där är den biten det mest uppskattade i programmet. Micke funkar bra i den rollen, eftersom han är en fantastiskt passionerad människa, säger Bobo Ericzén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet