Pharrells hatt är nästan lika känd som han själv. Foto: Skrärmdump från Google.

Pharrell Williams hatt ställs ut på museum

Uppdaterad
Publicerad

Hatten Pharrell Williams bar på Grammygalan har 20 000 följare på Twitter. Nu blir den museiföremål.

Den amerikanska rapparen Pharrell Williams fick världens tangentbord att knattra när han i januari 2014 besökte Grammygalan iförd en stor brun hatt.

Hatten blev snart en kändis i egen rätt och fick ett eget Twitterkonto, som idag har över 20 400 följare. I mars köptes den på auktion av en amerikansk snabbmatskedja för 40 000 dollar, motsvarande drygt 275 000 kronor.  

Hamnar på museum

Nu ska den ställas ut på museum, det rapporterar The Washington Post. Det är museet Newseum i Washington D.C. som visar hatten. Newseum är inriktat på nyhets- och journalistikföremål. Deras marknadschef Scott Williams skriver i ett mail till Washington Post att hatten är “ett utmärkt exempel på det inflytande sociala medier har idag”.

Designades av Vivienne Westwood

Hatten kallas The Mountain Hat och designades redan 1982 av den brittiska modedesignern Vivienne Westwood, som anses ha haft ett stort inflytande över det brittiska punkmodet på 1970-talet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.