Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur de nya frimärkena kommer se ut i klippet. Foto: TT/Royal Mail

Popgruppen Spice Girls på brittiska frimärken

Publicerad

90-talsbandet Spice Girls blir frimärksserie, avslöjar brittiska Royal Mail. Det blir den första frimärkssamlingen som ägnas åt en kvinnlig popgrupp.

Med serien firar Royal Mail 30-årsjubileet av bandet som bildades 1994. På frimärkena finns både individuella bilder av varje medlem i bandet och olika bilder från bandets framträdanden runt om i världen.

Popbandet blir den sjätte musikgruppen som fått en frimärksutgåva. Tidigare har det varit The Beatles, Pink Floyd, Queen, The Rolling Stones och Iron Maiden.

”Det är girl power!”

Det är alltså första gången Royal Mail släpper frimärken som pryds av en popgrupp med enbart kvinnliga medlemmar. I ett pressmeddelande säger de att de är ”så exalterade” att bli firade av Royal Mail.

”När vi bildade Spice Girls kunde vi inte drömma om att 30 år senare bli den första kvinnliga gruppen som ägnades en hel frimärkssamling, det är girl power!”, säger bandet.

Se de nya frimärkena med Spice girls i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.