Pernilla August träder in i nobelpristagarens karaktär Thérèse ur romanen ”Lilla smycket”. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio/TT

Radioteatern sätter upp Modiano

Uppdaterad
Publicerad

– Det var spännande, Modianos text var mycket svårare än jag först trodde, säger Pernilla August som spelar huvudrollen.

Radioteatern sätter upp årets nobelpristagare i litteratur – Patrick Modiano. Det är hans verk ”Lilla smycket” som bearbetats av regissören Dmitri Plax, huvudrollen Thérèse spelas av Pernilla August.

– Jag har inte arbetat med regissören Dmitri Plax tidigare men det var ett väldigt givande och kreativt möte. Radioteatern är ett mycket viktigt konstnärligt forum, säger Pernilla August i ett pressmeddelande.

Litteraturpriset 2014

Smärtsamma minnen

Handlingen kretsar kring den knappt nittonåriga Thérèse som ser en kvinna på en station i den parisiska metron. Thérèse börjar tro att det är hennes mamma trots att man berättat att hennes mamma dog i Marocko för tolv år sedan. Sedan börjar Thérèse berätta och minnas, även om det är smärtsamt att minnas.  

”Lilla smycket” spelas 13 december i P1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Litteraturpriset 2014

Mer i ämnet