Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tryck på klippet för att höra bitar ur albumet. Foto: SVT/ANDERS WIKLUND/TT

Recension: Jireels album ”Luanda”

Publicerad

Rapparen Jireel kommer ut med sitt sjätte album ”Luanda” som rymmer allt från hiphop med afrobeats till känsliga texter. Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva har lyssnat.

Jireel fortsätter att skriva dansmusik om kärlek. Det menar Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva som lyssnat på nya skivan.

– Jireel har ju aldrig hört till gangsterrap-scenen, han har skrivit en del om sin rätt så tuffa uppväxt, men framför allt har han gjort väldigt många kärlekslåtar.

Veckans musiksläpp

Just artistens känslosamma texter är en av komponenterna Tali da Silva berömmer.

– Jireel är fortfarande väldigt bra på att få fram de här raka, enkla, originella, snygga raderna. Som till exempel när han beskriver känslan av att ett förhållande har tagit slut: ”Det är som att själen har stannat”. Det är fint.

Även soundet är typiskt för artisten.

– Det är dansmusik. Det är mycket afrobeat. Det är kizomba – en musikstil från Angola där han kommer ifrån, säger Tali da Silva.

Tryck på klippet för att höra bitar ur albumet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans musiksläpp

Mer i ämnet