Michael ”Flea” Balzary och Anthony Kiedis. Foto: Scanpix

Red Hot Chili Peppers stödjer Radio Helsinki

Uppdaterad
Publicerad

Den finska radiostationens Radio Helsinkis nedläggning engagerar både Estlands president och Red Hot Chili Peppers.

Den populära finska radiostationen Radio Helsinki hotas av nedläggning och musiken planeras att tystna i oktober.

Estlands president, finska artister och utländska musiker uttrycker nu sitt stöd för stationen. Det rapporterar Svenska Yle.

”Gör vad som helst”

Red Hot Chili Peppers gitarrist Josh Klinghoffer är en av dem. På bandets officiella hemsida skriver han att han älskar Radio Helsinki och hoppas de ska få fortsätta:

”I morse vaknade jag till ett e-mail från en vän som bad mig uppmärksamma det faktum att Radio Helsinki hotas av nedläggning. Jag har lyssnat på det den senaste halvtimmen eller så, kollat in gamla spellistor, och måste säga att det är en fullkomlig skam om ett ställe som bjuder på en så skön samling musik ska tystas ner. Vad som helst och vem som helst som kan göra något för att rädda den stationen ska göra det, snälla.”

Upprör The Roots-trummis

Beslutet om nedläggning har väckt starka känslor. En stödgrupp har startats på Facebook, och på en vecka har de lyckats samla över 19 000 gillare, och på Twitter skriver The Roots-medlemmen Ahmir Questlove Thompson att det är illa nog att Finland har sex månader av mörker:

”Nu kan de förlora sin enda icke-mainstream radio. Snälla hjälp!”

Reklamintäkterna räcker inte för att driva Radio Helsinki och det är därför som ägaren Sanoma nu vill lägga ned verksamheten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.